//
you're reading...
ادبیات, اطلاعات عمومی

شترمرغ: پولدار خوشمزه!


پیش‌وست: در راستای کامنت های تابحال در شده‎ای که در پست «شترمرغ: دراز احمق» دریافت کرده‌ بودم و در اکثر آنها به زعم ایشان توهینی به جامعه‌ی شترمرغان شده بود، اقدامات زیر انجام پذیرفت:

الف – اسم پست به «دراز وحشی» تغییر یافت. بدین صورت حقیقت طبیعت وحشی بودن این پرنده‌ی مذکور مورد نظر قرار گرفته و صفت جنجالی احمق حذف شد.

ب – نام این پست برای دلجویی از بازماندگان و انجمن های حمایت از شترمرغ، به صورتی که ملاحظه می کنید انتخاب شده و البته (همانطور که در ادامه خواهید دید) در همان راستا هم صحبت میشود.

حال، می‌پردازیم به مبحث اصلی. لطفاً توجه بفرمایید:

t1ostrich_funny_face

در ایام قدیم، شترمرغ ها رو برای استفاده از پَر اونها شکار می‌کردند. می‌دونین که پر شترمرغ همیشه برای تولید لوکس‌ترین لباس ها و زیباترین کلاه ها استفاده می‌شده و کلی هم گرون بوده. شکار بی‌رویه‌ی اونها در قرن هجدهم باعث شد که نسل اونها تقریباً رو به انقراض بره. بنابراین قوانینی وضع شد و پرورش شترمرغ از قرن نوزدهم قاره آفریقا شروع شد. صادرات به کشورهای اروپایی و آمریکا از همون زمان آغاز شد. به تدریج، شترمرغ به عنوان یه منبع غذایی درست و حسابیشناخته شد و مردم نقاط مختلف دنیا به ارزش غذایی بالای گوشت اون پی بردند.
گوشت شترمرغ تقریباً مزه بیف  رو داره و در عین حال کم‌کلسترول و کم‌چربی‌تره و پروتئین، کلسیم و آهن بالاتری داره. نتایج یه نظرسنجی در اروپا نشون داد که 82% از اروپایی‌ها، مزه‌ی گوشت شترمرغ رو به بیف ترجیح می‌دن. و تفاوت مهم دیگه، اینه که یک شترمرغ بالغ، از 30 تا 50 کیلوگرم گوشت می‌ده که ب از هم در مقایسه با بیف، احتمالاً خیلی می‌ارزه.
امروزه، پرورش شترمرغ ها در بیش از کشور دنیا دنبال میشه و حتی کشورهای سردی مثل سوئد و فنلاند رو هم دربرمی‌گیره اما قسمت های جنوی آفریقا همچنان محل اصلی اونها به حساب میان. اما این به اون معنی نیست که پرورشش کار راحتیه. شترمرغ های بالغ بسیار گرون‌قیمتن؛ حتی تخم شترمرغ هم چیز ارزونی نیست و اگه بخواین رو پرورش اون سرمایه‌گذاری کنین، باید با یه سرمایه‌ی درست و حسابی شروع کنین.دستگاه های مخصوصی برای نگه‌داشتن تخمها مورد نیازه و جوجه ها بعد از به‌دنیا اومدن به مراقبت های شدید نیاز دارن تا زنده بمونن.

ostrich-front
اما در مقایسه با یه گاو که در سال ممکنه یه گوساله ده دنیا بیاره، یه شترمرغ ماده می‌تونه هرروز یه تخم بذاره. رعایت نکات و روشهای درست نگهداری جوجه‌ها، می‌‌تونه احتمال از بین رفتن اونها به حداقل برسونه. و این، صنعت پرورش شترمرغ رو به شدت سودآور می‌کنه.

گردگیر شترمرغی
پر شترمرغ علاوه بر جنبه‌ی تزئینیش،برای گردگیری هم استفاده میشه. بر اساس رنگ، کیفیت و اندازه‌ی پرها، اونها رو در سه لایه می‌چینن. پرهای لایه‌ی داخلی به سمت داخل و پرهای دو لایه‌ی دیگه به سمت بیرون خم می‌شن. این وضعیت، کمک می‌کنه تا گرد و خاک سریعاً به گردگیر جذب بشن و به راحتی هم با تکاندن یا شستن، از اون جدا بشن.

شترمرغ در آیین ها و اساطیر

حتماً تا حالا شنیدین که شترمرغ حیوونیه که زمانی که احساس خطر می‌کنه، سرش رو فرو می‌کنه تو زمین! واقعیت اینه که همچین رفتاری هنوز به طور مستند از هیچ شترمرغی گزارش نشده. منطقاً هم نمیتونه چنین چیزی درست باشه. چون جوونوری که انقدر احمق باشه، نمیتونه برای مدت زیادی در حیات وحش دووم بیاره و سریع منقرض می‌شه. Naturalishistoria

ظاهراً همچین شایعه ای ، از نوشته ای در تاریخ ناتورالیس نشات گرفته که در اون توضیح داده شده که شترمرغی سرش رو درون یه بوته فرو کرده.

جالبه بدونین که تو دیدگاه یهود، از شترمرغ به عنوان نماد «والدین بد» یاد می‌شه. دلیلش هم به دوره‌ی زمانی ای برمی‌گرده که شترمرغ ماده تخم‌هاشو بی‌حفاظ رها می کنه. (تخم شترمرغ اونقدر سفته که جوجه‌ها کلی طول می‌کشه تا ازش بیرون بیان.)

ارتدوکس‌ها، هفت تخم‌شترمرغ رو به نماد هفت آسمان و فرشتگان زمینی، روی سقف کلیسا قرار می‌دن.

منبع: ویکیپدیا انگلیسی

Advertisements

گفت‌و‌گو‌ها

7 thoughts on “شترمرغ: پولدار خوشمزه!

  1. نمیدونم چرا من اول میشم هی؟

    چرم شتر مرغ گرونترین قسمتشه و نقش و نگار های نقطه نقطه ای داره
    دونه ای حدود 400-500هزار تومنه
    چرم پای شتر مرغ خیلی زیباست و مثل چرم خزندگان خیلی گرانقیمت و شکیله

    آمیر»
    فکر می کنم گرونتر هم باشه.
    خودمونیم…کارت درسته ها! هرچی من میگم یه چیزی روش میگی!

    Posted by پونی | 2007/10/15, 22:20
  2. گوشت شتر مرغ کیلویی 10هزار تومنه و مثل گوشت قرمزه اما کلسترول کمتری داره و برای قلب سالمتره

    Posted by پونی | 2007/10/15, 22:23
  3. اون کبک نبود که سرش رو میکرد تو برف؟!
    این حیوونا ماله پولداراست!

    آمیر» ما حرفشو میزنیم دیگران میخورن. ما هم بخیل نیستیم

    Posted by شبستان | 2007/10/15, 22:30
  4. من شتر مرغ میخوام. میـــــــــــــــــــــــــــــــــخـــــــــــــــــــــــــــــــــوااااااااااااااااااام.
    بخر برام.

    آمیر» تجریش، پاساژ قائم. عروسک فروشی طبقه اول. یه شترمرغ داره قر میده!

    Posted by Atousa | 2007/10/15, 23:00
  5. کیلویی 10 تومن که زیاد نیست! الان گوشت گا و گوسفند کیلویی 7 و خرده‌ایه!
    بعدش متوجه شدم که سنگ‌های تو شکم این بدبخت ماسه نیست، شنه!
    بعدش اینکه مدتی تو مود شکار پرنده بودم برای همین شکم زیاد پاره کردم!

    Posted by «محمد» | 2007/10/16, 01:10
  6. عطف به نامه قبلی
    فرستنده : همون قبلی
    گیرنده: همون قبلی
    نویسنده محترم، با توجه به اقدام شما در تغییر نام مطلب قبلی که باعث ایجاد حسن تفاهم در برخورد دو فرهنگ گردید، این انجمن، واژه وحشی را به معنای آزاد و رها از قید و بند تربیت (در واقع سودجویی) انسان معنا میکند و از این تغییر نام بسیار خرسند می باشد.
    اما در راستای این پست ذکر یک نکته ضروری به نظر می رسد که امید است راهگشا و مفید باشد.
    از آنجاییکه بارداری ها و تخم گذاریهای مستمر، برای سلامت شترمرغهای ماده بسیار خطرناک بوده و خطر مرگ و میر هنگام جفت گیری و تخم گذاری را افزایش می دهد، امروزه در تمامی مراکز پرورش شتر مرغ آموزشهای لازم برای جلوگیری از تخمگذاری های ناخواسته داده شده و اینگونه بارداری ها به حداقل رسیده است. و دیگر شاهد «هر روز یک تخم» در این مراکز نیستیم.
    در پایان با تشکر از عمل داوطلبانه شما در تعلیق نام پست قبل، امید است در آینده گفتگوهای فرهنگی بیشتری بین این دو ملت قدیمی و باستانی صورت پذیرد.
    و من الله التوفیق
    انجمن شترمرغهای مقیم مرکز

    آمیر» ممنون از راهگشاهای دلسوزمندانه تون. من هم وظیفه ای رو که در قبال شما عزیزان داشتم انجام دادم. کاری نکردم

    Posted by امید | 2007/10/16, 01:53
  7. آمیر جان با این پستهای شترمرغی مشکوک میزنیا!

    آمیر» نماینده ی شترمرغ ها هم همین نظرو داشت! شما که نماینده عناصر مجازی هستی که جای خودتو داری لوکا جان!!

    Posted by lukadium | 2007/10/17, 10:23

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

کافه‌توهم را از فید دنبال کنید

نویسندگان:

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

به 80 مشترک دیگر بپیوندید

لایک خور


لینک‌های خوشمزه

RSS لینک‌دونی گودری دوستان

  • خطایی رخ داد! احتمالا خوراک از کار افتاده. بعدا دوباره تلاش کنید.